Inici > Notícies > Tarragona: Josep M. Recasens (1979) / Josep Fèlix Ballesteros (2009)

Sala de Premsa

01/04/2009

Tarragona: Josep M. Recasens (1979) / Josep Fèlix Ballesteros (2009)

Josep Fèlix Ballesteros (PSC) vol que Tarragona sigui una gran capital cultural i està convençut que la història de la ciutat lligada al Centre de Classificació del Patrimoni Arqueològic que s'ubicarà a l'antic edifici de Tabacalera, faran possible que Tarragona se situï als mapes del món. Emmirallant-se en la transformació que va fer Barcelona l'any 1992, l'actual alcalde de Tarragona vol que la ciutat deixi de donar l'esquena al mar. Serà possible un cop s'hagi soterrat la via del tren i alliberat la façana marítima. Projectes que ja estan en marxa i que són clars indicadors de quin és el futur.

Josep Maria Recasens (PSC) va ser el primer alcalde demòcrata després de la dictadura franquista, des d'abril de 1979 a l'agost de 1989. Durant el seu mandat de 10 anys es van dur a terme diverses intervencions urbanístiques, es va fomentar el patrimoni arqueològic de la ciutat amb l'elaboració del Pla Especial del Centre Històric-Part Alta i el Pla General d'ordenació urbana on es recullien apartats dedicats a la protecció i recuperació d'aquest patrimoni. Es va crear el Museu d'Història de Tarragona, la Biblioteca Hemeroteca municipal i el taller Escola d'Arqueologia. Hi va haver un impuls dels serveis socials per lluitar contra la marginació i es van fer moltes millora d'equipaments als barris perifèrics.

ENTREVISTES a lamalla.cat:

Recasens: “Portar l'aigua de l'Ebre a Tarragona va ser la decisió més important del meu govern”

Ballesteros: “Soterrar el tren i alliberar la façana marítima és la notícia del segle a Tarragona”

 

    Comparteix

    Ico-twitter Ico_facebook Ico-myspace Ico-google-reader Ico_yahoo Ico_delicious Ico-netvibes Ico_latafanera Ico_digg Ico_technorati Ico_meneame Ico_wikio

© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl