Inici > Notícies > Diputació de Barcelona: Francesc Martí Jusmet (1979) / Antoni Fogué (2009)

Sala de Premsa

03/04/2009

Diputació de Barcelona: Francesc Martí Jusmet (1979) / Antoni Fogué (2009)

Francesc Martí Jusmet, el primer president de la Diputació de Barcelona democràtica, recorda la situació curiosa que va viure la corporació després de les primeres eleccions municipals. Diputació i Generalitat compartien palau a la plaça Sant Jaume. Explica també alguna anècdota del president Tarradellas, de qui diu "tenia una ment molt àgil" i "una gran capacitat d'autocrítica". Martí Jusmet repassa la situació que vivien els municipis durant els primers anys de la democràcia i el paper actiu que va haver de jugar l'ens provincial per donar sortida a les moltes necessitats que tenien. Els alcaldes, fins i tot els de Convergència, partit que "considerava la Diputació una institució no desitjada", volien que ens convertíssim en un referent local.

L'actual president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, assegura que la crisi econòmica fa més necessari que mai un ens intermedi que ajudi els municipis a tirar endavant. Conscient que les demandes socials aniran en augment per la difícil conjuntura econòmica del país, la Diputació ha fixat tres prioritats bàsiques: generar ocupació, donar resposta a les noves necessitats i mantenir els compromisos i acords per millorar equipaments i infraestructures locals. “Si els ajuntaments redueixen els ingressos i la Diputació retalla l'aportació, agreugem el problema”. En aquest sentit, destaca el procés d'acompanyament que està fent la Diputació de Barcelona perquè els municipis es puguin beneficiar del pla d'inversions estatal que ha impulsat el govern de Zapatero per generar ocupació. “Hem atès 115 municipis i hem aconseguit impulsar més de 300 projectes”.

ENTREVISTES a lamalla.cat:

Martí Jusmet: “Els ajuntaments ens demanaven pa i llet perquè no en tenien”

Fogué: “Els ajuntaments tenen més necessitats socials i aquesta ha de ser la nostra prioritat”


    Comparteix

    Ico-twitter Ico_facebook Ico-myspace Ico-google-reader Ico_yahoo Ico_delicious Ico-netvibes Ico_latafanera Ico_digg Ico_technorati Ico_meneame Ico_wikio

© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl